Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Svájci habcsók recept

Svájci habcsók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 100 gramm fehérje
    • 200 gramm cukor
    • ételfesték

    Elkészítése:

    A fehérjét és a cukrot gőz fölött 60-70 fokosra melegítjük.

    Érdemes finoman kevergetni, nehogy a felcsapódó (esetleg intenzívebb) gőz miatt az edény falán elkezdjen főni a fehérje.

    Amennyiben nincsen cukorhőmérőnk, akkor úgy tudjuk ellenőrizni a hőfokot, hogy belenyúlunk egy ujjunkkal és amennyiben a nem érzünk cukorszemcséket és csípi a meleg az ujjunkat készen is van!

    Levesszük a tálat a gőzről, majd egy csipet citromsavat adhatunk hozzá ezen a ponton, de ez opcionális.

    Kézi robotgéppel elkezdjük habosítani.

    Amikor már habos színezhetjük kedvünkre gél állagú ételfestékkel, majd addig verjük a habot, míg fényes, stabil állagú nem lesz.

    A habverőt kiemelve a hab csúcsai nem hajlanak vissza.

    Valamilyen szép díszítőcsővel ellátott habzsákot előkészítünk, majd beletöltjük a habot és egy sütőpapírral fedett tepsire csókokat, karikákat nyomunk, ízlés szerint.

    Amennyiben habcsók nyalókát szeretnétek készíteni, szükségetek lesz hurka vagy saslikpálcikákra. A képek közt látható módon nyomtok a papírra egy kis habot, amibe beágyazzátok a pálcika felső részét és erre alakíthatjátok ki majd a nektek tetsző nyalóka formát.

    A kész tepsiket 70 fokos sütőben szárítjuk kb 1,5-2 órán keresztül. Vagy nagyon résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját, hogy a gőz távozhasson, vagy kb 10 percenként nyissuk ki és töröljük le a sütő ajtajának belső felére kicsapódott nedvességet is.

    Amikor simán leemeled a papírról a csókokat, készen is vannak, kiszáradtak.

    A szárítási idő nagyban függ a sütőtől is!

    Tipp:

    Szív formában akár Valentin-napra vagy Anyák napjára celofánba csomagolva csodás saját kézzel készített ajándék lehet, illetve kerek vagy hosszúkás formában akár még torta dekorálására is alkalmas.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá