Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habcsók gomba recept

Habcsók gomba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Gombához:

    • 2 db közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 11 dkg kristálycukor
    • citromlé

    Ragasztáshoz:

    • mogyorókrém

    Tetejére:

    • kakaópor

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a sóval elkezdjük felverni habnak, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét.

    Ha már kemény habot kaptunk, akkor habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre kicsi halmokat, illetve kb 2 cm magas hasábokat formázunk.

    A sütőt előmelegítjük 100 fokra és kb 60 percig szárítjuk a habot.

    A kis gombócokat, ami a gomba kalapja mogyorókrémmel lekenjük és a szárakat hozzáragasztjuk.

    Tetejére kevés kakaóport hinthetünk, de nem fontos.

    Tipp:

    A mogyorókrém helyett olvasztott csokoládét is használhatunk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá