Habcsók gomba recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Gombához:
- 2 db közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 11 dkg kristálycukor
- só
- citromlé
Ragasztáshoz:
- mogyorókrém
Tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval elkezdjük felverni habnak, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét.
Ha már kemény habot kaptunk, akkor habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre kicsi halmokat, illetve kb 2 cm magas hasábokat formázunk.
A sütőt előmelegítjük 100 fokra és kb 60 percig szárítjuk a habot.
A kis gombócokat, ami a gomba kalapja mogyorókrémmel lekenjük és a szárakat hozzáragasztjuk.
Tetejére kevés kakaóport hinthetünk, de nem fontos.
Tipp:
A mogyorókrém helyett olvasztott csokoládét is használhatunk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.