Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos sütemény recept

Citromos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A csésze 2 dl-es.

    • 2 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
    • 2 csésze fehér tönkölybúzaliszt (vagy búza finomliszt)
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 tk szódabikarbóna
    • 1 tk fahéj
    • 1/4 tk szerecsendió
    • 1/2 tk vaníliaaroma vagy kivonat
    • csipet só
    • 1 citromból reszelt héj
    • 1,5 csésze juharszirup
    • 1/2 csésze citromlé (frissen facsart – kb 4 citrom)
    • 1 és 2/3 csésze vaníliás rizstej
    • 1/3 csésze repceolaj
    • 2/3 csésze víz

    Elkészítése:

    Először a száraz hozzávalókat tedd egy tálba és keverd össze.

    Keverd össze a folyékony összetevőket egy másik tálban. Ezután a szárazhoz keverd hozzá a nedves hozzávalókat és az egészet keverd finoman össze.

    Egy sütőpapírral bélelt vagy kikent lisztezett, nagy tepsibe öntsd bele a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Ez kb 25-35 perc. Tűvel könnyen tudod ellenőrizni átsült-e a tésztád.

    Ha szeretnéd, kedvedre díszítheted tejszínhabbal, sziruppal, pörkölt mandulával, dióval.

    Tipp:

    Ez a citromos sütemény a jógások körében a Gyertyafényes Karácsonyi jógagyakorláson hatalmas siker volt – többen jelezték akik sok éve fogyasztják a süteményeimet, hogy ez az első 3 – ban benne van:)

    A recept alapvetően nagyon egyszerű, mert nem kell külön krémet készíteni mégis csodás az eredmény és senkinek nem hiányzik belőle a krém.

    A recept könnyedén elkészíthető tortaformában is – a mennyiség egy nagyméretű szögletes tepsi vagy nagyméretű tortaformára van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá