Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos pite recept

Citromos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
    Tésztához:

    • 20 dkg rizsliszt
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg eritrit
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja

    Citromos krémhez:

    • 20 dkg eritrit
    • 2 cs GM vaníliás pudingpor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 5 dkg margarin
    • 5 dl tej
    • 2 citrom reszelt héja és leve
    • 1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat

    Tetejére:

    • 20 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A lisztet morzsoljuk össze a kis kockákra vágott margarinnal, majd adjuk hozzá az édesítőt a vaníliás cukrot, a tojást, és reszeld hozzá a citrom héját.

    Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

    Pihentetés után a piteformához igazítva nyújtsunk belőle tésztát, majd helyezzük margarinnal kikent formába.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük.

    A sütőből kivéve, kanalazzuk rá a következő krémet: a tejet az eritrittel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a pudingporral főzzük sűrű krémmé, a legvégén adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét, majd a margarint.

    Ezt a krémet kanalazzuk a kisült tésztára.

    A tetejére a tojásfehérjét verjük kemény habbá, több részletben adjuk hozzá a cukrot. A habot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba és ízlés szerint díszítsük fel a pitét.

    Toljuk vissza a sütőbe és további 5-10 percig süssük 160 fokon, ha tetején a hab kezd pirulni, akkor elkészült.

    Hidegen-melegen egyaránt finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá