Citromos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
Tésztához:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg eritrit
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

Citromos krémhez:

  • 20 dkg eritrit
  • 2 cs GM vaníliás pudingpor
  • 5 tojássárga
  • 5 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat

Tetejére:

  • 20 dkg cukor
  • 5 tojásfehérje

Elkészítése:

A lisztet morzsoljuk össze a kis kockákra vágott margarinnal, majd adjuk hozzá az édesítőt a vaníliás cukrot, a tojást, és reszeld hozzá a citrom héját.

Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Pihentetés után a piteformához igazítva nyújtsunk belőle tésztát, majd helyezzük margarinnal kikent formába.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük.

A sütőből kivéve, kanalazzuk rá a következő krémet: a tejet az eritrittel, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a pudingporral főzzük sűrű krémmé, a legvégén adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét, majd a margarint.

Ezt a krémet kanalazzuk a kisült tésztára.

A tetejére a tojásfehérjét verjük kemény habbá, több részletben adjuk hozzá a cukrot. A habot kanalazzuk csillagcsővel ellátott habzsákba és ízlés szerint díszítsük fel a pitét.

Toljuk vissza a sütőbe és további 5-10 percig süssük 160 fokon, ha tetején a hab kezd pirulni, akkor elkészült.

Hidegen-melegen egyaránt finom.