Citromos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A csésze 2 dl-es.

  • 2 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy búzaliszt)
  • 2 csésze fehér tönkölybúzaliszt (vagy búza finomliszt)
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 1/2 tk vaníliaaroma vagy kivonat
  • csipet só
  • 1 citromból reszelt héj
  • 1,5 csésze juharszirup
  • 1/2 csésze citromlé (frissen facsart – kb 4 citrom)
  • 1 és 2/3 csésze vaníliás rizstej
  • 1/3 csésze repceolaj
  • 2/3 csésze víz

Elkészítése:

Először a száraz hozzávalókat tedd egy tálba és keverd össze.

Keverd össze a folyékony összetevőket egy másik tálban. Ezután a szárazhoz keverd hozzá a nedves hozzávalókat és az egészet keverd finoman össze.

Egy sütőpapírral bélelt vagy kikent lisztezett, nagy tepsibe öntsd bele a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Ez kb 25-35 perc. Tűvel könnyen tudod ellenőrizni átsült-e a tésztád.

Ha szeretnéd, kedvedre díszítheted tejszínhabbal, sziruppal, pörkölt mandulával, dióval.

Tipp:

Ez a citromos sütemény a jógások körében a Gyertyafényes Karácsonyi jógagyakorláson hatalmas siker volt – többen jelezték akik sok éve fogyasztják a süteményeimet, hogy ez az első 3 – ban benne van:)

A recept alapvetően nagyon egyszerű, mert nem kell külön krémet készíteni mégis csodás az eredmény és senkinek nem hiányzik belőle a krém.

A recept könnyedén elkészíthető tortaformában is – a mennyiség egy nagyméretű szögletes tepsi vagy nagyméretű tortaformára van.