Habcsók gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Gombához:

  • 2 db közepes tojásfehérje
  • 11 dkg kristálycukor
  • citromlé

Ragasztáshoz:

  • mogyorókrém

Tetejére:

  • kakaópor

Elkészítése:

A tojások fehérjét a sóval elkezdjük felverni habnak, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét.

Ha már kemény habot kaptunk, akkor habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlemezre kicsi halmokat, illetve kb 2 cm magas hasábokat formázunk.

A sütőt előmelegítjük 100 fokra és kb 60 percig szárítjuk a habot.

A kis gombócokat, ami a gomba kalapja mogyorókrémmel lekenjük és a szárakat hozzáragasztjuk.

Tetejére kevés kakaóport hinthetünk, de nem fontos.

Tipp:

A mogyorókrém helyett olvasztott csokoládét is használhatunk!