Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nektarinos-szilvás túrótorta recept

Nektarinos-szilvás túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

    • 75 dkg túró
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • 1/2 citrom leve
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 nagyobb nektarin
    • 6-8 db szilva

    Elkészítése:

    A nektarint és a szilvát vágjuk fel kisebb darabokra, szórjuk meg egy csomag vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük félre ameddig elkészítjük a túrós keveréket.

    A túrót tegyük bele egy tálba, majd villával törjük össze.

    Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd egyesével az egész tojásokat (mindegyik tojással külön-külön keverjük össze).

    Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport, majd keverjük alaposan össze (egy lágyabb keveréket fogunk kapni).

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a túrós keverék felét, kanalazzuk rá a gyümölcsös keveréket, majd öntsük rá a maradék túrós keveréket.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 60 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni (Amikor a sütőből kivesszük a torta még kissé lágynak tűnhet, de amikorra teljesen kihűl tökéletes lesz az állaga).

    Tipp:

    Tálalás előtt helyezzük a tortát egy tortatálra, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá