Nektarinos-szilvás túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nektarinos-szilvás túrótorta

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

  • 75 dkg túró
  • 6 tojás (nagy)
  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 nagyobb nektarin
  • 6-8 db szilva

Elkészítése:

A nektarint és a szilvát vágjuk fel kisebb darabokra, szórjuk meg egy csomag vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük félre ameddig elkészítjük a túrós keveréket.

A túrót tegyük bele egy tálba, majd villával törjük össze.

Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd egyesével az egész tojásokat (mindegyik tojással külön-külön keverjük össze).

Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport, majd keverjük alaposan össze (egy lágyabb keveréket fogunk kapni).

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a túrós keverék felét, kanalazzuk rá a gyümölcsös keveréket, majd öntsük rá a maradék túrós keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 60 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni (Amikor a sütőből kivesszük a torta még kissé lágynak tűnhet, de amikorra teljesen kihűl tökéletes lesz az állaga).

Tipp:

Tálalás előtt helyezzük a tortát egy tortatálra, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.