Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-szilvás túrótorta recept

Csokis-szilvás túrótorta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:
    A piskótához:

    • 4 dkg vaj
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
    • fél csomag sütőpor
    • 6 dkg finomliszt

    Szilvapudinghoz:

    • 30 dkg magozott, kockára vágott szilva
    • 5 dkg cukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    A túrótöltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 5 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 dl hideg tejszín
    • 2 csomag zselatin (összesen 20 g)

    A díszítéshez:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 1 teáskanál étolaj

    Elkészítése:

    A tésztához gőz felett összeolvasztjuk a vajat és a darabokra tört csokoládét (ne legyen meleg!).

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és a vajas csokoládét. Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet is.

    A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrízzük.

    Amikor kihűlt, kivágjuk a tortaformából és vízszintesen két egyenlő lapra vágjuk.

    A tortaformát elmossuk, ismét kibéleljük friss sütőpapírral, majd visszahelyezzük bele az egyik lapot.

    A szílvapudunghoz a felkockázott szilvát 1 dl vizet, a cukrot és a fahéjat összeforraljuk, majd besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Ezt még melegen ráöntjük a tortaformában lévő lapra.

    A túrókrémhez a túrót és a cukrot simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban folyósra a zselatint.

    A túrókrémet a kihűlt szilvapudingra halmozzuk és elkenjük, majd befedjük a másik tortalappal. Legalább 2-3 órára a hűtőben tesszük.

    6. A díszítéshez az csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal és az olajjal, majd egyenletesen bevonjuk a tortát.

    Hűtőbe tesszük dermedni. Tálalásnál friss szilvával díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá