Csokis-szilvás túrótorta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Csokis-szilvás túrótorta

Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:
A piskótához:

  • 4 dkg vaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 6 dkg finomliszt

Szilvapudinghoz:

  • 30 dkg magozott, kockára vágott szilva
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A túrótöltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl hideg tejszín
  • 2 csomag zselatin (összesen 20 g)

A díszítéshez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítése:

A tésztához gőz felett összeolvasztjuk a vajat és a darabokra tört csokoládét (ne legyen meleg!).

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és a vajas csokoládét. Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet is.

A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrízzük.

Amikor kihűlt, kivágjuk a tortaformából és vízszintesen két egyenlő lapra vágjuk.

A tortaformát elmossuk, ismét kibéleljük friss sütőpapírral, majd visszahelyezzük bele az egyik lapot.

A szílvapudunghoz a felkockázott szilvát 1 dl vizet, a cukrot és a fahéjat összeforraljuk, majd besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Ezt még melegen ráöntjük a tortaformában lévő lapra.

A túrókrémhez a túrót és a cukrot simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban folyósra a zselatint.

A túrókrémet a kihűlt szilvapudingra halmozzuk és elkenjük, majd befedjük a másik tortalappal. Legalább 2-3 órára a hűtőben tesszük.

6. A díszítéshez az csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal és az olajjal, majd egyenletesen bevonjuk a tortát.

Hűtőbe tesszük dermedni. Tálalásnál friss szilvával díszíthetjük.