Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás clafoutis recept

Szilvás clafoutis
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
    A pitéhez:

    • 4 közepes méretű  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg eritrit
    • 8 dkg GM zabpehelyliszt
    • 2,5 dl görög joghurt
    • kb 30 dkg magozott, negyedelt szilva
    • őrölt fahéj
    • csipet só
    • 1 mk sütőpor

    A tetejére:

    • nyírfaporcukor

    A forma kikenéséhez:

    • vaj
    • rizsliszt

    Elkészítése:

    A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját és a joghurtot is, összeforgatjuk, majd kézihabverő segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket.

    Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, rizsliszttel megszórjuk, majd a masszát beleöntjük, a tetejére rakosgatjuk a negyedekbe vágott szilvát, amiket kissé bele is nyomunk a tésztába.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.

    Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája, tehát ne süssük túl!

    Tipp:

    Mutatós és finom, ez a francia édesség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá