Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
A pitéhez:
A tetejére:
A forma kikenéséhez:
Elkészítése:
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját és a joghurtot is, összeforgatjuk, majd kézihabverő segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, rizsliszttel megszórjuk, majd a masszát beleöntjük, a tetejére rakosgatjuk a negyedekbe vágott szilvát, amiket kissé bele is nyomunk a tésztába.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.
Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája, tehát ne süssük túl!
Mutatós és finom, ez a francia édesség.