Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás bukta recept

Szilvás bukta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 8-10 darabhoz:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1,8 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 tk kristálycukor
    • 2 ek porcukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
    • csipet só

    Töltelék:

    • 8-10 db nagyobb szilva
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 8 dkg vaj a tepsi kikenéséhez és a bukta lekenéséhez

    Elkészítése:

    A kristálycukorral összekevert tejet langyosítsuk meg, majd morzsoljuk bele az élesztőt, takarjuk le egy konyharuhával és pár perc alatt futtassuk fel.

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a porcukorral, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, a meglangyosított tejszínt és a tojássárgát.

    Ezután ízlés szerint robotgéppel vagy kézzel addig dagasszuk a tésztát míg elválik az edény falától.

    Ezután tegyük át egy kelesztőtálba, szórjuk meg vékonyan liszttel, majd langyos helyen kb egy óra alatt kelesszük a duplájára.

    Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki 3-4 mm vékonyra, majd vágjuk fel kb egyforma darabokra.

    A szilvát vágjuk félbe és távolítsuk el a magot. A kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal.

    Ezután minden tészta közepére tegyünk egy teáskanálnyi fahéjas cukrot, helyezzünk rá egy-egy félbevágott szilvát, majd formázzuk meg a buktát.

    A vajat olvasszuk fel, majd több mint a felével kenjük ki a tepsit. Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük bele a buktákat, majd a maradék olvasztott vajjal, kenjük le a tésztát.

    Ezután takarjuk le a tepsit egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 30 percig kelni.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép aranybarnára a buktákat (én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

    Tipp:

    Tálalás előtt, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. Langyosan a legfinomabb….

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá