Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás reszelt sütemény recept

Szilvás reszelt sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 250 g finomliszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 100 g porcukor
    • 100 g margarin vagy vaj olvasztva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krém:

    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 400 ml tej
    • 4 evőkanál cukor
    • 200 g tejföl 20 % zsírtartalommal

    A krémre és a tetejére:

    • körülbelül 500 g szilva
    • (barna) cukor
    • 1 teáskanál fahéj
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztet, porcukrot, sütőport és a vaníliás cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást, majd az egészet összegyúrjuk.

    A tésztát elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre. A kisebb részt folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük.

    A nagyobbik részt sütőpapíron kinyújtjuk a tepsi méretére, majd a papírral együtt áttesszük a tepsibe.

    Krém:

    A pudingporból, tejből és a cukroból a szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd még forrón belekeverjük a tejföl.

    A kész masszát még melegen a tepsiben várakozó tésztára öntjük.

    A krém tetejét kitesszük negyedelt szilvával. A szilvára szórunk kevés cukrot és fahéjat. A tetejére reszeljük a maradék fagyos tésztát.

    180 fokon kb 50 perc alatt készre sütjük.

    Ha teljesen kihűlt, akkor lehet szépen szelni. A tetejére szóthatunk porcukrot.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá