Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás kevert süti recept

Szilvás kevert süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 36*24 cm-es tepsihez:

    • 24 evőkanál liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2,4 dl napraforgó olaj
    • 0,8 dl tej
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 1 tk szerecsendió
    • 20 db szilva kb
    • 1 evőkanál fahéj
    • 2 evőkanál édes morzsa (kekszmorzsa) vagy zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Készítsük elő a hozzávalókat és mérjük ki.

    A szilvát alaposan mossuk meg, itassuk róla le a vizet és magozzuk ki. Negyedeljük, szórjuk rá a fahéjat és az édes morzsát, majd tegyük félre.

    A tojásokat jó levegősre keverjük ki a cukrokkal, majd hozzáadjuk és beledolgozzuk az olajat és a tejet.

    A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval és apránként a tojásos masszához keverjük.
    Dolgozzuk el teljesen csomómentesre.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen oszlassuk el benne. A szilvákat forgassuk át a fahéjas morzsában, majd rakjuk ki a tésztánk tetejét vele. Nem kell belenyomkodni!

    180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Rácsra téve kihűtjük.

    Tetszés szerint kockákra vágva, tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.

    Tipp:

    Ez a süti nem túl édes, nekünk kellemes volt, de aki jobban szereti az édes sütiket, tegyen bele több cukrot. Nagyon finom puha, könnyű a tésztája.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá