Hozzávalók 36*24 cm-es tepsihez:
Elkészítése:
Készítsük elő a hozzávalókat és mérjük ki.
A szilvát alaposan mossuk meg, itassuk róla le a vizet és magozzuk ki. Negyedeljük, szórjuk rá a fahéjat és az édes morzsát, majd tegyük félre.
A tojásokat jó levegősre keverjük ki a cukrokkal, majd hozzáadjuk és beledolgozzuk az olajat és a tejet.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval és apránként a tojásos masszához keverjük.
Dolgozzuk el teljesen csomómentesre.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen oszlassuk el benne. A szilvákat forgassuk át a fahéjas morzsában, majd rakjuk ki a tésztánk tetejét vele. Nem kell belenyomkodni!
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Rácsra téve kihűtjük.
Tetszés szerint kockákra vágva, tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.
Ez a süti nem túl édes, nekünk kellemes volt, de aki jobban szereti az édes sütiket, tegyen bele több cukrot. Nagyon finom puha, könnyű a tésztája.