Szilvás reszelt sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilvás reszelt sütemény

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 250 g finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 100 g porcukor
  • 100 g margarin vagy vaj olvasztva
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 400 ml tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 200 g tejföl 20 % zsírtartalommal

A krémre és a tetejére:

  • körülbelül 500 g szilva
  • (barna) cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

Tészta:

A lisztet, porcukrot, sütőport és a vaníliás cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást, majd az egészet összegyúrjuk.

A tésztát elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre. A kisebb részt folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük.

A nagyobbik részt sütőpapíron kinyújtjuk a tepsi méretére, majd a papírral együtt áttesszük a tepsibe.

Krém:

A pudingporból, tejből és a cukroból a szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd még forrón belekeverjük a tejföl.

A kész masszát még melegen a tepsiben várakozó tésztára öntjük.

A krém tetejét kitesszük negyedelt szilvával. A szilvára szórunk kevés cukrot és fahéjat. A tetejére reszeljük a maradék fagyos tésztát.

180 fokon kb 50 perc alatt készre sütjük.

Ha teljesen kihűlt, akkor lehet szépen szelni. A tetejére szóthatunk porcukrot.