Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
A krémre és a tetejére:
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, sütőport és a vaníliás cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást, majd az egészet összegyúrjuk.
A tésztát elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre. A kisebb részt folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük.
A nagyobbik részt sütőpapíron kinyújtjuk a tepsi méretére, majd a papírral együtt áttesszük a tepsibe.
A pudingporból, tejből és a cukroból a szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd még forrón belekeverjük a tejföl.
A kész masszát még melegen a tepsiben várakozó tésztára öntjük.
A krém tetejét kitesszük negyedelt szilvával. A szilvára szórunk kevés cukrot és fahéjat. A tetejére reszeljük a maradék fagyos tésztát.
180 fokon kb 50 perc alatt készre sütjük.
Ha teljesen kihűlt, akkor lehet szépen szelni. A tetejére szóthatunk porcukrot.