Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás pite recept

Szilvás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25 cm-es piteformához:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 10 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 30 dkg kimagozott és felezett szilva
    • 3 csipet fahéj
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál szilvalekvár
    • 1 evőkanál citromlé

    Elkészítése:

    A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, beletesszük a tojássárgáját, porcukrot, citromhéjat, összedolgozzzuk. Folpaktba csomagolva fél órára hűtőbe helyezzük.

    A piteformát kivajazzuk, belisztezzük. Sodrófa segítségével beemeljük a kinyújtott tésztát, megkenjük szilvalekvárr és a citromlé keverékével.

    Rápakoljuk a szilvákat, beszórjuk a kristálycukorral és meghintjük a fahéjjal.

    180 fokon 35-40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá