Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás rácsos pite recept

Szilvás rácsos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
    Töltelékhez:

    • 60 dkg magozott szilva
    • 2 teáskanál őrölt fahéj
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 2 evőkanál főzés nélküli pudingpor

    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál búzadara

    A szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A szilvát kimagozzuk, kockára vágjuk, majd egy tálba tesszük és megszórjuk vaníliás cukorral és a fahéjjal elkevert cukorral, majd állni hagyjuk.

    Közben elkészítjük a tésztát. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd belerakjuk a kockára vágott margarint és összemorzsoljuk, majd hozzá adjuk a porcukrot, az egész tojást, vaníliás cukrot gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd folpakba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

    A szilvát elkeverjük a pudingporral és állni hagyjuk.

    Ha kellőképpen lehűlt a tészta, akkor két részre osztjuk. Az egyik fele nagyobb legyen az lesz az alja, a másik feléből készítjük a rácsot.

    A piteformát kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.

    A nagyobb tészta darabot kerekre kinyújtjuk, kicsit nagyobbra mint a piteforma, majd feltekerjük a nyújtófára és beleeresztjük a formába, majd eligazítjuk. A tészta alját megszórjuk búzadarával, villával megszurkáljuk, majd beleöntjük a befűszerezett szilvát és elegyengetjük.

    A megmarat tésztát kinyújtjuk és rácsot készítünk belőle a pite tetejére. Felvert tojással megkenjük és 180 fokra melegített sütőbe toljuk kb 30 percre.

    A piteformában hagyjuk kihűlni, mert különben nem lehet szépen kivágni, szeletni.

    A tetejét porcukorral megszórjuk.

    Tipp:

    A pitét langyosra kell kihűteni, mert csak akkor tudjuk szépen felvágni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá