Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos mákos pite recept

Rácsos mákos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 26-28 cm-es piteformához:
    Tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 margarin
    • 15 dkg tejföl
    • 50 dkg finom liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelékhez:

    • 15 dkg tejföl
    • 35 dkg darált mák
    • 32 dkg cukor
    • 1-2 csomag vaníliás cukor
    • kevés rumaroma

    Lekenéshez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a tölteléket: a mákot, a cukorot összekeverjük a tejföllel, majd ízesíthetjük kis rumaromával.

    Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojássárgákat, a tejfölt és a margarint. Alaposan összegyúrjuk és folpackba csomagolva berakjuk 1/2 órára a hűtőbe.

    Mikor letelt az idő elosztjuk 2 részre a tésztát de úgy, hogy az egyik tészta nagyobb legyen, mint a másik.

    A nagyobbik tésztát kinyújtjuk. Kivajazzuk és kilisztezzük a piteformát és a sodrófa segítségével beleígazitjuk a formába a tésztát, majd rásimítjuk a tölteléket.

    Előmelegítjük a sütőt 170-180 °C-ra.

    Kinyújtjuk a másik tésztalapot és tésztarácsozó henger segítségével megformázzuk, majd a sodrófa segítségével ráigazítjuk a töltelékre és lekenjük a felvert tojással.

    Berakjuk a pitét az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük.

    Még melegen megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá