Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-szilvás pite recept

Kókuszos-szilvás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    • 6 dkg kukoricaliszt (gluténmentes)
    • 6 dkg kukoricadara
    • 10 dkg eritrit
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 1/2 cs sütőpor
    • 10 dkg darált dió
    • 6 dkg kókuszreszelék
    • 1 kk őrölt kardamom
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 dl kókusztej (konzerv)
    • 1 dl víz
    • 10-12 db szilva

    Elkészítése:

    Egy tálba tegyük bele a kukoricalisztet, a kukoricadarát, a darált diót, a kókuszreszeléket, az eritritet, a kardamomot, a sütőport, a csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

    Egy másik tálba üssük bele az egész tojásokat és kézi habverővel keverjük össze, majd keverjük hozzá a kókusztejet, a vaníliaaromát, a vizet és a citromlevet. Ezután öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz és keverőkanállal alaposan keverjük össze (egy lágyabb masszát fogunk kapni).

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

    A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk fel ízlés szerinti darabokra, majd szórjuk a tepsiben lévő tésztára (én nagyobb darabokra vágtam fel).

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem, 40 percig).

    A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Szilva helyett ízlés szerint megszórhatjuk pl nektarinnal, szőlővel, vagy éppen almával is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá