Kókuszos-szilvás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókuszos-szilvás pite

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • 6 dkg kukoricaliszt (gluténmentes)
  • 6 dkg kukoricadara
  • 10 dkg eritrit
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 kk őrölt kardamom
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • csipet só
  • 3 tojás (nagy)
  • 2 dl kókusztej (konzerv)
  • 1 dl víz
  • 10-12 db szilva

Elkészítése:

Egy tálba tegyük bele a kukoricalisztet, a kukoricadarát, a darált diót, a kókuszreszeléket, az eritritet, a kardamomot, a sütőport, a csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

Egy másik tálba üssük bele az egész tojásokat és kézi habverővel keverjük össze, majd keverjük hozzá a kókusztejet, a vaníliaaromát, a vizet és a citromlevet. Ezután öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz és keverőkanállal alaposan keverjük össze (egy lágyabb masszát fogunk kapni).

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, vágjuk fel ízlés szerinti darabokra, majd szórjuk a tepsiben lévő tésztára (én nagyobb darabokra vágtam fel).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem, 40 percig).

A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tipp:

Szilva helyett ízlés szerint megszórhatjuk pl nektarinnal, szőlővel, vagy éppen almával is.