Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pihe-puha szilvás pite recept

Pihe-puha szilvás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg vaj
    • 3 ek porcukor
    • 1 csomag sáfrányos sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1,5 ek 20 %-os tejföl
    • 1-2 csipet só

    Pudingporos-tojásos krém:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 tasak vaníliás,vagy jelen esetben tejszínes pudingpor
    • 1 ek 20 %-os tejföl
    • 4 ek kristálycukor
    • 13 db kemény, nem túlérett szilva
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 5 evőkanál pirított zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa

    Elkészítése:

    Vegyük a robotgép tálját elő és mérjük bele a hozzávalókat: a lisztet, a cukrot a vaníliás cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat kockázzuk bele.

    Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk.

    Egy 25*35 cm-es magas szélű tepsit vegyünk elő és vajazzuk ki, majd liszttel szórjuk meg.

    Lisztezett deszkán a tésztát a tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra és beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Megböködjük egy villával az alját és hűtőbe tesszük amíg a töltelék elkészül.

    Később mikor a töltelék elkészült, meghintjük a tésztát 2 evőkanál morzsával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), megszórjuk a fele fahéjjal, kirakjuk a kimagozott, negyedelt szilvával (vágott felével felfelé), rászórjuk a maradék morzsát, majd a maradék fahéjjal megszórjuk.

    A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt is. A pudingpor ezután kerül bele és végül a fehérjehabot óvatosan a pudingporos sárgájához keverjük.

    A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben, 60 percig sütjük, alsó-felső sütéssel. Félidőben takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen a teteje.

    Hagyjuk a sütőben még 5 percig miután elzártuk a sütőt. Akkor jó, ha szilárd a tetején a piskóta!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá