Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás pite recept

Szilvás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg porcukor
    • 8 dkg görög joghurt
    • csipet só

    Töltelék:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 3 ek kristálycukor
    • 10 gramm vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 mk őrölt szegfűszeg
    • 80 dkg szilva
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a margarint gyorsan összedolgozzuk, majd a tojások sárgáját végül a görög joghurtot. A kidolgozott tésztát fél órára hűtőbe rakjuk, addig elkészítjük a tölteléket.

    A tojások sárgáját a keményítőt, a kétféle cukrot, valamint a fahéjat, szegfűszeget összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, majd beledobjuk az előre megmosott, kimagozott, félbevágott szilvát és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd a tűzről levesszük.

    A hűtőből kivett tészta kétharmad részét nyújtófa segítségével kinyújtjuk, kivajazott piteformába illesztjük, villával megszurkáljuk, előmelegített, 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, ráöntjük a tölteléket és a megmaradt egyharmad rész tésztával berácsozzuk, ismételten sütőbe rakjuk és készre sütjük kb 30 perc alatt.

    A megsült tésztát teljesen kihűtjük, porcukorral megszórva kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá