Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
Pudingporos-tojásos krém:
Elkészítése:
Vegyük a robotgép tálját elő és mérjük bele a hozzávalókat: a lisztet, a cukrot a vaníliás cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat kockázzuk bele.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk.
Egy 25*35 cm-es magas szélű tepsit vegyünk elő és vajazzuk ki, majd liszttel szórjuk meg.
Lisztezett deszkán a tésztát a tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra és beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Megböködjük egy villával az alját és hűtőbe tesszük amíg a töltelék elkészül.
Később mikor a töltelék elkészült, meghintjük a tésztát 2 evőkanál morzsával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), megszórjuk a fele fahéjjal, kirakjuk a kimagozott, negyedelt szilvával (vágott felével felfelé), rászórjuk a maradék morzsát, majd a maradék fahéjjal megszórjuk.
A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt is. A pudingpor ezután kerül bele és végül a fehérjehabot óvatosan a pudingporos sárgájához keverjük.
A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben, 60 percig sütjük, alsó-felső sütéssel. Félidőben takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen a teteje.
Hagyjuk a sütőben még 5 percig miután elzártuk a sütőt. Akkor jó, ha szilárd a tetején a piskóta!