Szilvás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilvás pite

Hozzávalók egy 25 cm-es piteformához:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 10 dkg porcukor

Töltelék:

  • 30 dkg kimagozott és felezett szilva
  • 3 csipet fahéj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése:

A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, beletesszük a tojássárgáját, porcukrot, citromhéjat, összedolgozzzuk. Folpaktba csomagolva fél órára hűtőbe helyezzük.

A piteformát kivajazzuk, belisztezzük. Sodrófa segítségével beemeljük a kinyújtott tésztát, megkenjük szilvalekvárr és a citromlé keverékével.

Rápakoljuk a szilvákat, beszórjuk a kristálycukorral és meghintjük a fahéjjal.

180 fokon 35-40 percig sütjük.