Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános-szilvás korongok recept

Marcipános-szilvás korongok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 26 darabhoz:

    • 2 cs leveles tészta
    • 13 db szilva
    • 5 dkg marcipán
    • 2 ek szilvalekvár
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek porcukor
    • 1/2 kk őrölt fahéj
    • 2 tk rumaroma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga + 1 ek tej

    Elkészítése:

    A szilvát vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, majd tegyük félre.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a szilvalekvárt, az őrölt fahéjat, a rumaromát és egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a marcipánt, majd keverjük alaposan össze.

    A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd az egyikből szúrjunk ki kb 7 cm-es korongokat és tegyünk rá egy-egy kiskanál marcipános masszát és egy félbevágott szilvát.

    A tojássárgát keverjük össze a tejjel, majd a szabadon maradt tészta szélét kenjük le vékonyan.

    A másik tésztát is tekerjük ki és szúrjunk ki kb 11 cm-es korongokat, majd helyezzük a szilvára és a széleket nyomkodjuk alaposan össze, hogy sütés közben ne nyíljon majd szét (én villával nyomkodtam le a tésztát, hogy kellően összeragadjon).

    Ezután helyezzük az elkészült korongokat egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a maradék tejes tojássárgával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 200 fokos sütőben süssük kb 30 perc alatt szép pirosra, ropogósra.

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a marcipános-szilvás korongokat porcukorral, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá