Szilvás clafoutis

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
A pitéhez:

  • 4 közepes méretű tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 8 dkg GM zabpehelyliszt
  • 2,5 dl görög joghurt
  • kb 30 dkg magozott, negyedelt szilva
  • őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 mk sütőpor

A tetejére:

  • nyírfaporcukor

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • rizsliszt

Elkészítése:

A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját és a joghurtot is, összeforgatjuk, majd kézihabverő segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket.

Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, rizsliszttel megszórjuk, majd a masszát beleöntjük, a tetejére rakosgatjuk a negyedekbe vágott szilvát, amiket kissé bele is nyomunk a tésztába.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.

Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája, tehát ne süssük túl!

Tipp:

Mutatós és finom, ez a francia édesség.