Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:
A piskótához:
Szilvapudinghoz:
A túrótöltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tésztához gőz felett összeolvasztjuk a vajat és a darabokra tört csokoládét (ne legyen meleg!).
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és a vajas csokoládét. Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrízzük.
Amikor kihűlt, kivágjuk a tortaformából és vízszintesen két egyenlő lapra vágjuk.
A tortaformát elmossuk, ismét kibéleljük friss sütőpapírral, majd visszahelyezzük bele az egyik lapot.
A szílvapudunghoz a felkockázott szilvát 1 dl vizet, a cukrot és a fahéjat összeforraljuk, majd besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Ezt még melegen ráöntjük a tortaformában lévő lapra.
A túrókrémhez a túrót és a cukrot simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban folyósra a zselatint.
A túrókrémet a kihűlt szilvapudingra halmozzuk és elkenjük, majd befedjük a másik tortalappal. Legalább 2-3 órára a hűtőben tesszük.
6. A díszítéshez az csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal és az olajjal, majd egyenletesen bevonjuk a tortát.
Hűtőbe tesszük dermedni. Tálalásnál friss szilvával díszíthetjük.