Nektarinos túrófelfújt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • 1 marék mazsola
  • 2 nektarin (télen konzerv barack)

A forma kikenéséhez:

  • vaj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 evőkanál barna cukor

Elkészítése:

A túrót a villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a sót és az egészet jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a búzadarát.

A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal ezt is hozzákeverjük a túróhoz.

A formákat hideg vajjal kikenjük, kevés búzadarával megszórjuk, végezetül megtöltjük a kerámia (szuflé) formákat a túróval. A tetejükre szeletelt nektarintt teszünk és megszórjuk barna cukorral és fahéjjal.

Egy tepsire rakjuk a megtöltött formákat, a tepsi aljába fél pohár vizet öntünk, hogy gőzös legyen a sütő.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, betesszük a tepsit és addig sütjük, amíg a nektarin karamellizálódik.

Tipp:

Én mindig megszórom a tetejét barna cukorral, mert finom karamell ízt kölcsönöz a sütnek.