Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tzatziki recept

Tzatziki
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kígyóuborka
    • 1 teáskanál só
    • fél csomag friss zsenge kapor vagy 2 teáskanál szárított
    • 1 gerezd fokhagyma
    • bors ízlés szerint
    • 10-12 dkg totu (krémes állagúra keverve)

    Elkészítése:

    A kígyóuborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és jól összekeverjük.

    Amíg áll az uborka a sóval elkészítjük az öntetet. Ha friss a kaprunk, akkor megmossuk és apróra vágjuk. A totut összekeverjük a kaporral, borssal és az összezúzott fokhagymával.

    Az uborkát jól kinyomkodjuk és az öntethez keverjük. Sózni már nem szükséges, elég az, ami az uborkán maradt. Fogyaszthatjuk például sült húsokhoz vagy kenyérrel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá