Tzatziki

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Tzatziki

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 teáskanál só
  • fél csomag friss zsenge kapor vagy 2 teáskanál szárított
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 10-12 dkg totu (krémes állagúra keverve)

Elkészítése:

A kígyóuborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és jól összekeverjük.

Amíg áll az uborka a sóval elkészítjük az öntetet. Ha friss a kaprunk, akkor megmossuk és apróra vágjuk. A totut összekeverjük a kaporral, borssal és az összezúzott fokhagymával.

Az uborkát jól kinyomkodjuk és az öntethez keverjük. Sózni már nem szükséges, elég az, ami az uborkán maradt. Fogyaszthatjuk például sült húsokhoz vagy kenyérrel is.