Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tenger gyümölcsei ragu spagettivel recept

Tenger gyümölcsei ragu spagettivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tenger gyümölcsei
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 8-10 db olívabogyó
    • 1 dl száraz fehérbor
    • ízlés szerint bors
    • 1 ek osztrigaszósz
    • 1 ek aprított petrezselyem
    • 1 kk aprított bazsalikom
    • 1 kk aprított kakukkfű
    • 1-2 paradicsom aprítva
    • 40 dkg trikolor spagetti
    • ízlés szerint só
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és az osztrigaszósszal, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és az olívabogyót. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne legyen darabos.

    Enyhe sűrűsödés után szórjuk bele a tenger gyümölcseit. Forraljuk össze, a vajat a raguhoz adjuk, és ezzel kész. A mélyhűtött tenger gyümölcsei forrás után három-négy perc alatt elkészülnek, ha frissből dolgozunk ügyeljünk az eltérő puhulási időre!

    Közben, előírás szerint megfőzzük a tésztát, lehetőleg al dente maradjon, és a raguvak összeforgatva azonnal tálaljuk.

    A tenger gyümölcsei ragu spagettivel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 136 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá