Tenger gyümölcsei ragu spagettivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg tenger gyümölcsei
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 db olívabogyó
  • 1 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint bors
  • 1 ek osztrigaszósz
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • 1 kk aprított bazsalikom
  • 1 kk aprított kakukkfű
  • 1-2 paradicsom aprítva
  • 40 dkg trikolor spagetti
  • ízlés szerint só
  • 1 ek vaj

Elkészítése:

A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és az osztrigaszósszal, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és az olívabogyót. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne legyen darabos.

Enyhe sűrűsödés után szórjuk bele a tenger gyümölcseit. Forraljuk össze, a vajat a raguhoz adjuk, és ezzel kész. A mélyhűtött tenger gyümölcsei forrás után három-négy perc alatt elkészülnek, ha frissből dolgozunk ügyeljünk az eltérő puhulási időre!

Közben, előírás szerint megfőzzük a tésztát, lehetőleg al dente maradjon, és a raguvak összeforgatva azonnal tálaljuk.