Kínai zöldséges csirke wokban recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg ázsiai tészta
- 10 dkg shiitake gomba
- 70 dkg kínai zöldségkeverék
- 4 evőkanál mogyoróolaj
- bors
- 1 kávéskanál só
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben 10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük róla a vizet.
A wokot felforrósítjuk, és az olajat beleöntjük. A húst ráöntjük, és állandó keverés mellett megpirítjuk.
Amint elkészült átszedjük egy tálba, majd a zöldségkeveréket is a wokba öntjük. Jól megborsozzuk, kicsit sózzuk, és ha közepesen puha, ráöntjük a tésztát és a húst lazán hozzákeverjük.
A shiitake gombát olajon megpirítjuk, borsozzuk, és a tészta tetejére halmozzuk, amit előtte zöld fűszerekkel ízesítettünk. Azon mód melegében tálaljuk.
Tipp:
A tésztás húsok kedvelője vagyok és persze az unokáim is nagyon szeretik.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.