Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi süti kalendárium – 24 fantasztikus süti recepttel

Dátum: 2023-12-03 / Írta: Budai István / Látták: /

Idén legyen rendhagyó az adventi kalendáriumod! Minden ablak alatt egy fantasztikus, kipróbált süti recept rejtőzik. Még karácsonyig bőven megkóstolhatod az összeset!




  • 1 . Diós darálós karika

    cof

    Hozzávalók:

    1. 35 dkg liszt
    2. 10 dkg darált dió
    3. 10 dkg porcukor
    4. 0,5 tasak sütőpor
    5. 1 tasak vaníliás cukor
    6. 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    7. 2 egész tojás
    8. 10 dkg margarin

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Meggyes mákos mennyország

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg mák
    2. 10 dkg kókuszreszelék
    3. 10 dkg cukor
    4. 10 dkg törökmogyoró
    5. 8 tojásfehérje
    6. 4 tojássárgája
    7. 4 tojássárgája
    8. 4 dl tej
    9. 1 csomag vaníliás pudingpor
    10. 8 dkg cukor
    11. 1 ek citromlé
    12. 2 ek meggylikőr
    13. 25 dkg vaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Omlós szilvalekváros rudacskák

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg liszt
    2. 1 csipet só
    3. 25 dkg margarin
    4. 20 dkg tejföl
    5. 1 közepes üveg szilvalekvár
    6. 1 ek porcukor a szóráshoz

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Néró

    Hozzávalók:

    1. 15 dkg puha vaj vagy margarin
    2. 15 dkg porcukor
    3. 5 tojás sárgája
    4. 1 cs vaníliás cukor
    5. 25 dkg finomliszt
    6. 1 kk sütőpor
    7. barack vagy másmilyen lekvár
    8. kb 5 dkg olvasztott étcsoki
    9. 1 kk olaj

     A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Gesztenyés, babapiskótás desszert

    Hozzávalók:

    1. 2 csomag gesztenyemassza
    2. 25 dkg darált keksz
    3. 15 dkg porcukor
    4. 1 dl tej
    5. 1,5 üvegcse rumaroma
    6. 3 csomag vanília ízű pudingpor
    7. 20 dkg porcukor
    8. 9 dl tej
    9. 25 dkg margarin

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Ischler diós tésztából

    Hozzávalók:

    1. 150 g porcukor
    2. 300 g vaj
    3. 420 g búza finomliszt
    4. 150 g őrölt dió vagy mandula
    5. 1,5 kávéskanál fahéj (őrölt)
    6. 150 g étcsoki
    7. 150 ml habtejszín
    8. 1 narancs reszelt héja

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Reszelt túrós

    Hozzávalók:

    1. 45 dkg liszt
    2. 15 dkg kristálycukor
    3. 1 cs vaníliás cukor
    4. 2 db tojássárgája
    5. 1 cs sütőpor
    6. csipet só
    7. 3 dkg kakaó (cukrozatlan)
    8. 25 dkg margarin
    9. 0,5 dl tej

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Flódni

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 25 dkg margarin
    3. 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    4. 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva (kb fél dl-ben)
    5. 4 evőkanál porcukor
    6. 1 cs vaníliás cukor
    7. 1 dl tejföl
    8. baracklekvár

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Keksz tekercs

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg darált háztartási keksz
    2. 15 dkg cukor
    3. 2,5 dkg kakaópor
    4. 3 dl tej
    5. 1 vanília cukor
    6. 1 evőkanál rum aroma
    7. 15 dkg margarin
    8. 15 dkg cukor
    9. 7 dkg kókuszreszelék
    10. 1 vanília cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Tiramisu

    1. 24 db babapiskóta (kb. 250 g)
    2. 3-4 eszpresszó csésze eszpresszó hidegen
    3. 500 g hideg mascarpone
    4. 4 nagy tojássárgája szobahőmérsékleten
    5. 2 nagy tojásfehérje szobahőmérsékleten
    6. 100 g kristálycukor
    7. 1 evőkanál Marsala likőrbor vagy Amaretto likőr
    8. 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. A legegyszerűbb kókuszgolyó

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg darált háztartási keksz
    2. 10 dkg porcukor
    3. 2 jó púpos ek cukrozatlan kakaó
    4. 2 ek rum (vagy rumaroma)
    5. 1 dl tej
    6. 3 jó púpos ek sárgabaracklekvár
    7. Kb. 10 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Mézes krémes

    Hozzávalók:

    1. 600 g liszt
    2. 200 g cukor
    3. 1 teáskanál szódabikarbóna
    4. 100 g vaj
    5. 2 tojás
    6. 5 evőkanál olvasztott méz
    7. 5-6 evőkanál tej
    8. 650 ml tej
    9. 150 g búzadara
    10. 300 g vaj
    11. 250 g porcukor
    12. vaníliás cukor
    13. sárgabaracklekvár

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    13. Csokis-diós álom

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg finomliszt
    2. 20 dkg margarin
    3. 10 dkg porcukor
    4. 2 cs vaníliás cukor
    5. csipet só
    6. 2 tojássárgája
    7. 1-2 evőkanál tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    14. Omlós almás pite

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 15 dkg porcukor
    3. 1 cs sütőpor
    4. 1 cs vaníliás cukor
    5. 15 dkg zsír (lehet vajjal is, de én mindig zsírral keszítem)
    6. 2 tojás
    7. 2 púpos ek tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    15. Hókifli a nagyi lekvárjával

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg rétesliszt
    2. 25 dkg margarin
    3. tejföl (2 dl-nél nem több)
    4. pici só
    5. lekvár, sütőlekvár
    6. 25 dkg porcukor
    7. 2 csomag vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    16. Citrom krémmel töltött linzer

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg margarin
    2. 1 csomag sütőpor
    3. 50 dkg finomliszt
    4. 15 dkg porcukor
    5. 1 tojás
    6. 2 evőkanál darált mák

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    17. Lajcsi szelet

    Hozzávalók
    1. 40 dkg liszt
    2. 1 csapott tk szódabikarbóna
    3. 2 tojás
    4. 20 dkg cukor
    5. 2 ek méz
    6. 2 ek kakaópor
    7. 5 dkg vaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    18. Kókuszkrémes szelet

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg darált háztartási keksz
    2. 5 evőkanál kakaópor
    3. 3 evőkanál baracklekvár
    4. 1 evőkanál rum
    5. 5 dkg vaj
    6. 5 evőkanál porcukor
    7. kb 3 dl tej

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    19 Zserbó golyó

    Hozzávalók:

    1. 150 g darált dió
    2. 150 g darált háztartási keksz
    3. 200 g aszalt sárgabarack
    4. 10-15 dkg sárgabaracklekvár
    5. rumaroma vagy barackpálinka
    6. 10 dkg étcsoki
    7. 1 ek olaj
    8. 2 marék durvára darált dió

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    20. Kozák sapka

    Hozzávalók:

    1. 20 dkg liszt
    2. 6 tojás
    3. 12 dkg porcukor
    4. 6 ek tej
    5. 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    6. fél cs sütőpor
    7. csipet só
    8. 2 dl tej
    9. 2 ek liszt
    10. 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    11. 10 dkg porcukor
    12. kb fél üvegcse rumaroma

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    21. A legpuhább linzerkarika

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg liszt
    2. 20 dkg margarin vagy vaj
    3. 10 dkg vaníliás porcukor (én kávédarálón itthon ledarálom a cukrot és vaníliás cukrot, ehhez 1 cs vaníliás cukrot használok)
    4. 1 tojás
    5. 1 tk sütőpor
    6. fél narancs és fél citrom reszelt héja
    7. csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    22. Fanta szelet

    Hozzávalók:

    1. 6 tojás
    2. 6 ek cukor
    3. 4 ek finomliszt
    4. 1 cs sütőpor
    5. 2 ek kakaópor
    6. 0,5 dl tej
    7. 1 dl étolaj
    8. csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    23. Mennyei zserbó

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg liszt
    2. 30 dkg vaj vagy margarin
    3. 6 dkg porcukor
    4. 3 tojássárgája
    5. 1,2 dl tej
    6. csipet só
    7. 24 g friss élesztő
    8. 3 g sütőpor

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    24. Mákos és diós bejgli

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 1,5 dl tej
    3. 2 dkg élesztő
    4. 5 dkg porcukor
    5. 1 tojássárgája
    6. 20 dkg hideg vaj vagy margarin

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá