Gesztenyés-babapiskótás desszert recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20*30 cm-es formához vagy tepsihez:
Alap:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1,5 üvegcse rumaroma
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin
Közé:
- 1 csomag babapiskóta
- kb 1,5 dl tej
- 0,5 üvegcse rumaroma
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- tortadara
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összedolgozzuk, majd egyenletesen belenyokodjuk a forma aljába.
A krémhez a tejben felfőzzük a cukrot és a pudingport, majd sűrűre főzzük. Ha a puding langyosra hűlt, akkor robotgéppel beledolgozzuk a margarint és jól kihabosítjuk.
A tejet elkeverjük a rumaromával.
A krém felét rásimítjuk az alapra, majd kitesszük a tetejét a rumos tejbe áztatott babapiskótával és rásimítjuk a maradék krémet.
A tetejére simítjuk a tejszínhabot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeletelés után tortadarával díszíthetjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.