Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-babapiskótás desszert recept

Gesztenyés-babapiskótás desszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es formához vagy tepsihez:
    Alap:

    • 2 csomag gesztenyemassza
    • 25 dkg darált keksz
    • 15 dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 1,5 üvegcse rumaroma

    Krém:

    • 3 csomag vanília ízű pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 9 dl tej
    • 25 dkg margarin

    Közé:

    • 1 csomag babapiskóta
    • kb 1,5 dl tej
    • 0,5 üvegcse rumaroma

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • tortadara

    Elkészítése:

    Az alap hozzávalóit összedolgozzuk, majd egyenletesen belenyokodjuk a forma aljába.

    A krémhez a tejben felfőzzük a cukrot és a pudingport, majd sűrűre főzzük. Ha a puding langyosra hűlt, akkor robotgéppel beledolgozzuk a margarint és jól kihabosítjuk.

    A tejet elkeverjük a rumaromával.

    A krém felét rásimítjuk az alapra, majd kitesszük a tetejét a rumos tejbe áztatott babapiskótával és rásimítjuk a maradék krémet.

    A tetejére simítjuk a tejszínhabot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeletelés után tortadarával díszíthetjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá