Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés csokoládégúla recept

Gesztenyés csokoládégúla
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gúlához:

    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 15 dkg cukor
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor
    • 30 dkg háztartási keksz
    • 1 dl tej
    • 2 ek rum

    Tetejére:

    • 10 dkg fehércsokoládé
    • 2 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    Egy edénybe öntjük a tejet, cukrot, kakaóport, margarint és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad.

    Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, apróra tördelt kekszet, gesztenyemasszát és összekeverjük.

    Fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük 2-3 órára.

    Dermedés után kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk róla a fóliát és leöntjük a csokoládéval.

    A máz hozzávalóit egy kisebb edénybe tesszük és felolvasztjuk, majd ráöntjük a csokis gúlűra. Amikor a csoki megdermedt, akkor szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá