Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk gesztenyés krémmel recept

Képviselőfánk gesztenyés krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1,5 dl víz
    • 1,5 dl étolaj
    • csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg liszt
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 20 ml rumaroma
    • 15 dkg vaj
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 2 dl habtejszín

    A kalapok kenéséhez:

    • 8 dkg étcsokoládé
    • 2 tk étolaj

    Elkészítése:

    A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra.

    A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzhelyre és addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától.

    Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük robotgéppel a tojásokat. Addig keverjük, amíg fényes lesz a tészta.

    Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban felvisszük a tésztát.

    A fánkokat és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.

    A hőfokot 10 perc után 205 fokra visszavesszük és készre sütjük. Menet közben betakartam alufóliával,hogy meg ne égjen a teteje.

    A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, így hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.

    A kalapjukat levágjuk, ha van benne hártya, akkor eltávolítjuk.

    A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a vajat, ruaromát és a gesztenyemasszát. Az egészet habosra keverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük.

    A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk és simára keverjük. A fánkok kalapját az olvasztott csokiba mártjuk és félretesszük száradni.

    A fánkok alját egyenként betöltjük krémmel, majd a krém tetejére tejszínhab kerül. Rátesszük a csokis kalapokat.

    Jól lehűtjük és fogyaszthatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá