Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-puncsos szelet recept

Gesztenyés-puncsos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*24 cm-es tepsihez:
    Laphoz:

    • 35 dkg finomliszt
    • 5 dkg margarin
    • 12 dkg porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 csomag szalalkáli

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • ízlés szerint rum

    Puncsos krém:

    • 1 összetört lap
    • 1 dl rum
    • baracklekvár

    Két lap lekenéséhez:

    • baracklekvár

    Tetejére:

    • fél csomag gesztenyemassza

    Elkészítése:

    A lap hozzávalóit összegyúrjuk, négy egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk tepsi a tepsi méretére, majd 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.

    A pudingporhoz apránként hozzáadjuk a tejet és folytonos keverés mellett lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk, végül hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot.

    Egy lapot apróra tördelünk, adunk hozzá rumot, majd annyi lekvárt, hogy könnyen kenhető krémet kapjunk.

    Összeállítás: az alsó lapot lekvárral megkenjük, majd erre kenjük a puncsoskrémes masszát, a második lapot is lekenjük lekvárral és a puncsos krémre borítjuk, erre kenjük a gesztenyés krém nagy részét, majd a harmadik lappal zárjuk.

    A tetejét gesztenyés krémmel vékonyan bevonjuk, majd gesztenyét reszelünk a tetejére.

    Pár órára hűtőbe tesszük, tálaláskor hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá