Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán gesztenyés szelet recept

Duplán gesztenyés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 15*25 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 1 kávéskanál rum illetve vaníliaaroma
    • 150 g gesztenyemassza
    • 50 g olvasztott étcsokoládé
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 350 g gesztenyemassza
    • 150 g puha vaj
    • 150 g porcukor
    • 1 üvegcse rumaroma
    • 2 dl tejszín

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a rum és vaníliaaromát, belemorzsoljuk a gesztenyét, hozzáadjuk a csokit és összedolgozzuk. Habverővel óvatosan beledolgozzuk a kakaóport, lisztet és a sütőport.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és kb 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    A krémhez a gesztenyét, vajat és a rumaromát alaposan kihabosítjuk. A tejszínt majdnem keményre felverjük, majd a gesztenyés keveréket hozzáadva keményre verjük az egészet.

    A lapot kettévágjuk, majd a krém kb 2/3-ad részét beletöltjük. Rátesszük a másik lapot, rákenjük a maradék krémet. Ízlés szerint húzhatunk bele hullámokat. Kb 1 órára hűvös helyre tesszük dermedni.

    Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk kakaóporral.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá