Duplán gesztenyés szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy kb 15*25 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 100 g cukor
  • 1 kávéskanál rum illetve vaníliaaroma
  • 150 g gesztenyemassza
  • 50 g olvasztott étcsokoládé
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 350 g gesztenyemassza
  • 150 g puha vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a rum és vaníliaaromát, belemorzsoljuk a gesztenyét, hozzáadjuk a csokit és összedolgozzuk. Habverővel óvatosan beledolgozzuk a kakaóport, lisztet és a sütőport.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és kb 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a gesztenyét, vajat és a rumaromát alaposan kihabosítjuk. A tejszínt majdnem keményre felverjük, majd a gesztenyés keveréket hozzáadva keményre verjük az egészet.

A lapot kettévágjuk, majd a krém kb 2/3-ad részét beletöltjük. Rátesszük a másik lapot, rákenjük a maradék krémet. Ízlés szerint húzhatunk bele hullámokat. Kb 1 órára hűvös helyre tesszük dermedni.

Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk kakaóporral.