Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyepüré szelet recept

Gesztenyepüré szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    Sárga piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 1 ek étolaj
    • 2 ek meleg víz
    • 1 kk sütőpor

    Kakaós piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 5 dkg kakaópor
    • 2 kk sütőpor
    • 2 tk étolaj
    • 2 ek meleg víz

    A lapok lekenéséhez:

    • 1,5 dl rumos tej

    A krémhez:

    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 8 dl tejszínhab

    A tetejére:

    • 4 dkg olvasztott csokoládé

    Az oldalára:

    • 2 tk csokoládé lapocska

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet.

    A sütőport és a lisztet elkeverjük . Egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk.

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 20 alatt megsütjük.

    A kakaós piskóta készítése ugyanaz, mint a sárga piskótáé csak két vékony lapot sütünk belőle.

    A kihűlt piskótát betöltjük. Alul lesz az egyik kakaós lap, amit rumos tejjel lekenünk.

    A tejszínt kemény habbá verjük. 3 részre osztjuk. 1/3 részt rákenjük a kakaós lapra.

    A gesztenyét úgy osztjuk el a lapok között, hogy a sütemény tetejére is kerüljön. A gesztenye masszából a reszelő durvább részén reszelünk a tejszínre.

    Rátesszük a sárga piskótát és lekenjük rumos tejjel. Következik a tejszín rá, majd a gesztenye. Befedjük a 2. kakaós lappal, amit szintén megkenünk rumos tejjel.

    A tejszínnel a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Reszelünk rá gesztenyét. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
    Az oldalára csoki lapocskákat szórtam.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá