Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb szelet recept

Lúdláb szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 21*32 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek kristálycukor
    • 3 ek liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 1 mk sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 4 ek liszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek kakaópor
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    Máz:

    • 8 dkg tortabevonó
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk, majd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

    180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.

    A krémhez a lisztet a tojásokkal simára keverjük, apránként adagoljuk hozzá a tejet és sűrű krémmé főzzük. Folytonos keverés mellett hidegre hűtjük.

    A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, végül pedig a kihűlt krémmel összekeverjük.

    A kihűlt piskótára halmozzuk a krémet, majd egyenletesen elkenjük.

    A mázhoz a csokoládét az olajjal gőz felett összefőzzük és bevonjuk vele a sütit.

    Másnap háromszögekre szeletelve, ízlés szerint dekorálva kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá