Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyöngyi szelet recept

Gyöngyi szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 20 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 2 dl tejföl kb

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 tasak puncs ízű pudingpor
    • 5,5 dl tej
    • 15 dkg porcukor

    A tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk.

    24*39 cm-es tepsi hátán 180 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a lapokat.

    A pudingport és a cukrot tejben felfőzzük, majd kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.

    Az elkészült krémmel a lapokat betöltjük.

    A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a süteményt bevonjuk vele.

    Hűtőbe tesszük egy éjszakára és utána szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá