Gyöngyi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gyöngyi szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dl tejföl kb

Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tasak puncs ízű pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd 3 részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk.

24*39 cm-es tepsi hátán 180 fokra melegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a lapokat.

A pudingport és a cukrot tejben felfőzzük, majd kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.

Az elkészült krémmel a lapokat betöltjük.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a süteményt bevonjuk vele.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára és utána szeleteljük fel.