Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fagyi szelet recept

Fagyi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek víz
    • 10 dkg darált dió
    • 6 gramm sütőpor
    • 20 dkg búzaliszt

    Krém:

    • 2,5 dl tej
    • 3 ek búzaliszt
    • 18 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 gramm vaníliás cukor

    Máz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor

    Díszítéshez:

    • ízlés szerint csokoládéforgács

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét csipetnyi sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, vizet, darált diót végül a liszttel elkevert sütőport forgatjuk bele óvatosan.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig (tűpróbáig) sütjük.

    A krémhez a lisztet a tojások sárgájával fehéredésig keverjük, majd apránként a tejet hozzáadjuk és jól elkeverjük. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük a krémet, majd hidegre hűtjük.

    A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel összekeverjük, az egészet kihabosítjuk.

    A mázhoz a tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.

    A kihűlt diós piskótára halmozzuk a krémet, melyet egyenletesen elkenünk. Erre kerül a felvert hab, melyet ízlés szerint csokoládéreszelékkel dekorálunk.

    Pár órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá