Fagyi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 30 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 10 ek víz
  • 10 dkg darált dió
  • 6 gramm sütőpor
  • 20 dkg búzaliszt

Krém:

  • 2,5 dl tej
  • 3 ek búzaliszt
  • 18 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 20 gramm vaníliás cukor

Máz:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Díszítéshez:

  • ízlés szerint csokoládéforgács

Elkészítése:

A tojások fehérjét csipetnyi sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját, vizet, darált diót végül a liszttel elkevert sütőport forgatjuk bele óvatosan.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig (tűpróbáig) sütjük.

A krémhez a lisztet a tojások sárgájával fehéredésig keverjük, majd apránként a tejet hozzáadjuk és jól elkeverjük. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük a krémet, majd hidegre hűtjük.

A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémmel összekeverjük, az egészet kihabosítjuk.

A mázhoz a tojások fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.

A kihűlt diós piskótára halmozzuk a krémet, melyet egyenletesen elkenünk. Erre kerül a felvert hab, melyet ízlés szerint csokoládéreszelékkel dekorálunk.

Pár órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk!