Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb szelet recept

Lúdláb szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 6 ek rétes vagy finomliszt
    • 2 ek holland kakaópor
    • fél cs sütőpor

    Krém:

    • 2 dl tej
    • 3-4 ek liszt
    • 30 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • rum ízlés szerint

    Tetejére:

    • 12-15 dkg étcsoki
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk. Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd hozzászitáljuk a lisztet, kakaóőort és a sütőport, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk.

    Sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

    Ha megsült és kihűlt, akkor a papírt lehúzzuk a lapról és a széleit levágjuk.

    A krémhez a tejben a lisztet sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, kanalanként adunk hozzá a lisztes főzött krémből és újra habosítjuk. Kevés rumot is tehetünk bele.

    A kihűlt és szélezett tésztára kenjük egyenletesen a krémet, hűtőbe tesszük hogy a krém megdermedjen.

    A csokit kevés olajjal felolvasztjuk, majd amikor már csak langyos, akkor vebonjuk vele a jól lehűtött süteményt és a máz dermedéséig hűtőbe tesszük.

    Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá